Baza wiedzy - wybierz egzamin

Oferujemy dostęp do pytań obejmujących bazę CEM oraz pytań LEK od roku 2008.

Wybierz termin (44)

Oferujemy dostęp do archiwalnych pytań PES ze strony CEM oraz niepublikowanych pytań z najnowszych 5 lat dla wybranych specjalizacji.

Wybierz specializacje (68)
Wybierz termin (44)

Pytania (120)

104.

Podstawowe czynniki rokownicze w mięsakach tkanek miękkich obejmują:

  • A. wielkość guza, stopień złośliwości histologicznej, płeć i status mutacji.
  • B. wielkość guza, lokalizację powierzchowną lub głęboką, stopień złośliwości histologicznej i marginesy resekcji.
  • C. lokalizację guza, stopień złośliwości histologicznej, status mutacji i wiek.
  • D. stopień złośliwości histologicznej, wielkość guza, status mutacji i lokalizację guza.
  • E. lokalizację guza pierwotną guza powierzchowną lub głęboką, płeć, stopień złośliwości histologicznej i status mutacji.
Zarejestruj się i wybierz dodatkowe terminy oraz poznaj poprawne odpowiedzi do pytań